Математиката е най-трудният предмет за учениците от 5 до 10 клас. По-малките

...
Математиката е най-трудният предмет за учениците от 5 до 10 клас. По-малките
Коментари Харесай

Учениците не разбират смисъла да учат математика

Математиката е най-трудният предмет за учениците от 5 до 10 клас. По-малките дефинират като комплицирани също предметите история и география, а по-големите - физика и химия. Това демонстрират резултатите от електронната анкета измежду учениците, проведена от министерството на образованието и науката по отношение на прегледа на образователните стратегии от 1 до 10 клас.

Както " Сега " писа, през март ведомството стартира по общообразователните предмети от 1 до 10 клас. Екип от психолози, учители и методици стартира да преглежда учебните стратегии, а друга група учители, излъчени от синдикалните и работодателските организации - да чете чебниците по обособените предмети. Отделно от това бяха готови и анкети сред учители, възпитаници и родители. 

В изследването измежду учениците на непринуден принцип и анонимно са участвали 5200 деца. Част от тях - 2184 възпитаници, са били достигнати посредством директна преписка с ученическите препоръки в учебните заведения. 3016 възпитаници са се включили благодарение на Националния съвет на децата към Държавната организация за протекция на детето. Те са изразили мнението си за обособените предмети по степента на компликация за научаване, нуждата и смисъла от добитото познание, практическата употреба и метода на преподаване. 

 

Прогимназия

Като най-смислена 5- и 6-класниците възприемат дисциплината " Човекът и природата ". Независимо че дефинират за най-сложна математиката, те считат, че тя развива мисленето. Въпреки това не са уверени, че ще им е потребна в живота, показват от МОН. 

Специално по математика шефове споделят, че с всяка минала година съумяват да намерят все по-малко положителни преподаватели по този предмет. Затова и всеобщо математиката се преподава от по-възрастни преподаватели, които наближават пенсия. 

Децата от 5 и 6 клас мъчно одобряват прехода от " Човекът и обществото "  към двата обособени образователни предмета география и история, демонстрира още анкетата. " Очевидна е нуждата от усилване на синхрона в образователните стратегии сред двете дисциплини в тези класове ", регистрират от министерството. Подобен проблем има и в 7 клас при разделянето на " Човекът и природата "  на химия и физика. Затова и вложенията в основаване на STEM кабинети, плановото образование и работата в групи биха помогнали за превъзмогване на тези компликации, считат от екипа на министър акад. Николай Денков.

 

Гимназия

Гимназистите от 8 до 10 клас масово не осъзнават практическата изгода от знанията по математика, български език и литература и физика. За сметка на това те намират за значими и потребни географията и непознатите езици. Учениците с триумф под доста добър 5.20 по-трудно схващат смисъла на изучаваното в учебно заведение.

Учениците от първи гимназиален стадий най-често желаят материалът да бъде обсъждан посредством на практика образци и действителни житейски обстановки, належащо им е и повече време за извършения, изключително по математика. Те признават опитите на своите учители да показват образователния материал по разнороден метод, с цел да бъде общопризнат по-добре, в това число посредством потребление на просветителни платформи.

Едновременно с това, също като по-малките, отчитат като сериозен недостиг неналичието на работа в групи и незадоволителното време за схващане и затвърждаване на новите познания. Учениците рядко са ангажирани в планови действия по предмети с огромен брой часове като български език и литература и математика. Почти всички регистрират нуждата от повече извършения.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР